Zo ziet de wereld eruit als Donald Trump nog een tweede termijn mag doen

Donald Trump tijdens de G20 in Buenos Aires.
Photo News Donald Trump tijdens de G20 in Buenos Aires.
Onze zusterkrant AD blikt vooruit naar het jaar 2024 en doet enkele verontrustende vaststellingen over de staat van Amerika, Europa en de wereld.

Je kunt je blindstaren op de luidruchtige tweets van Donald Trump, maar ondertussen drukte deze Amerikaanse president in 2018 weer zijn stempel op de wereld. Donald Trump volgt een eigen logica en niemand zal zijn herverkiezing nog durven uitsluiten. Reden voor de denktank van FreedomLab om in een ‘extreme scenariosessie’ na te denken over hoe de wereld er uit kan zien na twee termijnen Trumpisme.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Hij heeft zijn fouten,is dikwijls een lompe boer,maar moesten onze politici uit hetzelfde hout gesneden zijn,verkochten ze ook een pak minder leugens om toch maar verkozen te worden.

 • Alan Janssen

  Dat hij nog maar 4 jaar doet.... kan hij tenminste de consequenties voelen van zijn eigen beleid dat enkel op korte termijn denken is gericht.

 • Marc Camp

  @Ronny, waarom haten? Ik ben totaal niet akkoord met zijn zinswijze maar haten, nee dat nooit. Een vervente tegenstander zeker maar haat nooit. Toch moet ik toegeven dat hij hier en daar een mooie overwinning haalt., Al gebeurd dit nogal na heel wat boertige uitvallentjes. De mooiste is eigenlijk het nieuw onderhandelde Nafta, al weten we niet wat er in staat en wie zijn broek af deeld!

 • paul van de velde

  De Amerikanen zullen er wel bij varen. Hij kom op voor zijn land en burgers en doet wat hij belooft heeft aan zijn kiezers.

 • lodewijk maesen

  de wereld ging toch vergaan en ww3 is ook nog ni begonnen...ach ja liever in the usa dan in europe..