Zo ziet de Notre-Dame er vanbinnen uit, drie maanden na de verwoestende brand

De Notre-Dame werd op 15 april verwoest door een brand.
AFP De Notre-Dame werd op 15 april verwoest door een brand.
Op 15 april stond de wereld in rep en roer door de brand in de Notre-Dame in Parijs. De 12e-eeuwse kathedraal raakte zwaar verwoest en stortte in. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar brandstichting sluit het Franse gerecht wel uit.

Gisteren kreeg de Franse minister van Cultuur Franck Riester  een rondleiding in de Notre-Dame. De minister is door de overheid belast met de restauratie van de kathedraal. Philippe Villeneuve, de hoofdarchitect voor historische gebouwen in Frankrijk, verklaart dat de kathedraal nog steeds niet stabiel genoeg is om te kunnen beginnen met de restauratie.

Cameraploegen volgden Villeneuve en Riester en legden de schade in het gebouw voor u vast.

Franse minister Riester krijgt een rondleiding door hoofdarchitect Villeneuve.
REUTERS Franse minister Riester krijgt een rondleiding door hoofdarchitect Villeneuve.
EPA
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AP
EPA
EPA
EPA
EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ann Van Damme

  Er zijn zoveel kathedralen en de meeste staan leeg en dienen enkel als toeristische trekpleister. Dat ze de ruïne veilig maken en er een museum in onder brengen. Zal minder kosten dan de heropbouw en zeker evenveel toeristen trekken.

 • paul van de velde

  Men zou beter de boel gewoon slopen en graaf het paar verdiepingen uit maak er een grote parking onder. Daarboven een winkelcentrum daar op eventueel een kleine kerk die nog dienst zou kunnen doen voor de gelovigen die er nog zijn en daar naast een grote Moskee.

 • Jean West

  Breek dat toch gewoon af en gebruik de vrijgekomen grond nuttig.

 • Toon Van Kerckhove

  @ Frank De Witte: zeer juist. In België zou men nog bezig zijn met het samenstellen van commissies. Politiek benoemd: evenveel mannen en vrouwen en ook een paar trans en ook multicultureel natuurlijk. Geen kennis nodig, maar wees gerust: het verdient zéér goed, alléén de juiste kleur van de kandidaat is belangrijk. Waarschijnlijk zullen de commissieleden de eed kunnen afleggen in 2021 = langetermijnvisie. Maar geen nood: de commissieleden liggen al vast en worden vanaf vandaag betaald.

 • Frank De Witte

  Danny, ik denk dat de mensen die aangesteld zijn voor de opruiming en renovatie wel goed genoeg weten waar ze mee bezig zijn.