Zo triest: oma organiseert kunstshow maar niemand daagt op

Twitter
Eerder dit jaar kreeg de hele wereld een krop in zijn keel bij het verhaal van 'papaw', de opa die hamburgers maakte voor zijn kleinkinderen, maar niemand kwam opdagen. En het verhaal lijkt zich nu te herhalen met deze oma.

Kleindochter Lily Jourdan tweette over het trieste verhaal. Haar grootmoeder Magdalene (89) had met de plaatselijke bibliotheek in Connecticut geregeld dat ze met haar eigen schilderijen een kleine tentoonstelling kon organiseren. Ze had het evenement zelfs aangekondigd op Facebook. "Ze had zich zo mooi opgekleed", aldus Lily op Twitter. "Maar niemand kwam opdagen. Ze noemde zichzelf dwaas om zoiets te organiseren."

De tweet van Lily werd algauw ontelbare keren gedeeld, zodat de meid zich genoodzaakt zag om haar profiel te verbergen. Maar de foto van Magdalene ging al snel de wereld rond, en de steunbetuigingen stromen binnen, onder meer op de Facebookpagina van de vernissage. Magdalene krijgt complimenten over haar kunst en mensen vragen of de tentoonstelling een tweede keer kan doorgaan. Aan de berichtjes te zien zal de bibliotheek in dat geval te klein zijn.

Twitter