Exclusief voor abonnees

Zo groot wordt bloedbad bij airlines: dit weten we over aantal ontslagen, geschrapte bestemmingen en nieuwste coronamaatregelen

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
De coronacrisis hakt stevig in op de resultaten van de vliegtuigmaatschappijen. De gevolgen zijn immens. Door duizenden jobs te schrappen, de vloot af te slanken en minder bestemmingen aan te bieden, hopen de airlines de coronacrisis te overleven. Welke maatregelen hebben zij ondertussen genomen en wat is de impact op de reiziger? Een overzicht.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristien Baccaert

  Wat is de volgende stap? Het diploma gratis uitdelen bij een pot choco? ! Ik heb mijn studies gedaan terwijl ik alleenstaande was met een kind. Moest werken om te overleven en terwijl mijn studies betalen! En er hard voor studeren het komt precies over dat je er geen klop voor moet doen om verpkeegkundige te worden. Maggie De Block begin eens met de fraude op te lossen in de thuiszorg! Je gaat zo veel geld besparen !

 • Dirk Van Huffel

  Daarna de autosector, daarna de metaalsector en daarna kunnen we zelf ons patatten planten

 • chris eeckhout

  Tijd om de financiële injecties door de overheid (op de rug van de gemeenschap )aan de luchtvaart te beperken en deze maatschappijen te behandelen zoals iedere burger, bedrijf enz. En de reële kosten voor een vlucht ( nl. taxeren van brandstof enz.) en toe te passen !

 • Danny De Graeve

  Eerst miljarden binnenrijven voor de enkelingen door het werkvolk, dan ze ontslaan, om daarna weer te schooien om werkvolk om die enkelingen verder te verrijken. Conclussie, werkvolk is goed genoeg om de rijken hun kont af te vegen.

 • Ferdinand Jansen

  Amaai, zoveel vliegtuigen en/of vluchten die verdwijnen. we gaan nogal wa zuivere lucht kunnen inademen . . .