Zo gevaarlijk is vuurwerk: vreselijke beelden tonen hoe zelf afgestoken vuurpijl niet omhoog maar opzij gaat en meisje (4) vol raakt

Facebook
Een Britse moeder heeft op Facebook een video gedeeld waarop te zien is hoe haar dochtertje (4) vol geraakt wordt door een vuurpijl, terwijl ze naar zelf afgestoken vuurwerk staat te kijken. De beelden tonen Maisie terwijl ze gillend en brandend rondrent. "Ze overleefde het, maar zal haar hele leven de littekens meedragen", zegt mama Stephanie Roe, die het filmpje deelde om anderen te waarschuwen.

Het gebeurde op 5 november vorig jaar in het Britse Berrydown. Stephanie was die avond samen met haar familie en ze besloten buiten vuurwerk af te steken. De eerste pijlen ging mooi omhoog en maakten kleurrijke patronen in de lucht. Maar plots schoot er eentje naar opzij en die trof kleine Maisie (toen 4), die stond te kijken. De pijl kwam in haar sjaal terecht... en explodeerde. (lees hieronder verder)Het meisje kreeg meteen de eerste zorgen en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Van daaruit ging het al snel naar het brandwondencentrum van het Bristol Royal Children's Hospital, waar ze acht dagen zou blijven. Ze was zwaar verbrand aan haar hoofd, nek en schouder. "Vijf keer werd ze geopereerd en daarbij kreeg ze telkens een huidtransplantatie met huid van haar linkerbeentje", aldus mama Stephanie, die toch de moed niet liet zakken. (lees hieronder verder)

Facebook

"Maisie liep vreselijke verwondingen op, maar het had nog zo veel erger kunnen zijn", aldus de vrouw. "Intussen is ze - op de littekens na - helemaal hersteld. Ze hield er zelfs geen trauma aan over."

Stephanie wil nu iedereen waarschuwen met haar video, die intussen al 177.000 keer is gedeeld: "Denk alsjeblieft twee keer na voor je zelf thuis vuurwerk afsteekt", klinkt het daarin. (lees hieronder verder)

Facebook

"We hebben er lang over getwijfeld of we de beelden vrij zouden geven", gaat ze verder. "Ik filmde ze in de gedachte dat ik een leuke herinneringen zou kunnen delen op Facebook. Ik kan er nog altijd niet naar kijken zonder misselijk te worden, als ik bedenk hoe die pijlen ons leven voor altijd hebben veranderd. Maar wetende dat ze met het einde van het jaar weer massaal verkocht zullen worden, vond ik het mijn plicht als moeder om te vertellen wat ons overkomen is."
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans Dedokker

  Verbieden die handel!

 • An De Potter

  Vuurwerk mag voor mijn part helemaal verboden worden. Is voor NIETS goed. Echte dierenliefhebbers weten wat voor schade vuurwerk telkens opnieuw aanricht bij de dieren. Men steekt te pas en ten onpas vuurwerk af tegenwoordig..... Je hond, paard.... zal op dat moment maar buiten lopen... En veiligheid en verantwoordelijkheid zijn zaken waar veel mensen blijkbaar nog nooit van gehoord hebben. Met alle gevolgen van dien.

 • Arzu Kahya

  Ocharme poppemie :’( nogmaals het bewijs dat je niet met vuur(werk) mag spelen!

 • dirk vanderaa

  Wat valt er te waarschuwen? Dat vuurwerk gevaarlijk is? De meeste mensen met gezond verstand weten dit al heel lang. Elk jaar opnieuw is er berichtgeving over ongevallen met het vieren van nieuwjaar bijvoorbeeld. Het is pas als er iets (ernstigs) fout loopt dat men zich genoodzaakt voelt om zijn miserie en stommiteiten wereldkundig te maken.

 • Peter Buyck

  Dat doet de Nederlandse overheid al tientallen jaren... toch blijft de politiek (ook in België) de verkoop oogluikend toelaten.