Zin in koffie? Dit exemplaar kost meer dan 50 dollar

Kos
De duurste Starbuckskoffie ter wereld bestellen, het lijkt wel een sport als we YouTube erop nakijken. De videosite bulkt van de filmpjes van klanten die bereid zijn diep in de buidel te tasten voor een kopje 'zwart goud' bij de Amerikaanse koffieketen.

Een zekere Andrew uit Texas zou onlangs de duurste koffie ter wereld besteld hebben bij Starbucks. De ijskoffie werd 'Sexagintuple Vanilla Bean Mocha Frappuccino' gedoopt en had een waarde van 54 dollar (36,7 euro). De Texaan had naar eigen op het internet gelezen dat de vorige duurste koffie ter wereld 47,30 dollar kostte en was erop gebrand dat record te verbreken. Zijn exemplaar bevatte liefst 60 shots espresso en werd geserveerd in een glas van bijna vier liter. "Het moet gezegd: de koffie was heerlijk", aldus Andrew. Het duurde wel een paar dagen vooraleer de Frappuccino soldaat was gemaakt, meldden verschillende media.

Ondanks dat de koffie 54 dollar waard was, kreeg Andrew hem gratis, omdat hij lid is van het loyaliteitsprogramma van de koffieketen. Dat betekent dat hij na iedere 12 betaalde dranken recht heeft op een gratis consumptie. Slim gezien van de Texaan...