Zijn ex beschuldigde Christopher van brute aanval die hem levenslang achter de tralies kon doen belanden. Tot een selfie hem redde

Christopher Precopia
ABC News Christopher Precopia
In september vorig jaar werd Christopher Precopia plots op de werkvloer gearresteerd. Op dat moment had de 21-jarige Amerikaan er helemaal geen benul van waarom. Tot hij hoorde dat zijn ex-vriendin hem had beschuldigd van een aanval die hem een levenslange celstraf kon opleveren. Het verhaal was compleet verzonnen, maar hoe moest hij dat bewijzen? Een selfie redde hem.

Christopher herinnert zich de bewuste dag alsof het gisteren was. “Ik had er geen idee van waarom dit allemaal gebeurde en voelde me helemaal verloren”, vertelt hij. Zijn ex-vriendin beweerde dat hij in haar woning was binnengedrongen om haar vervolgens aan te vallen en onder meer met een cutter een ‘X’ net boven haar boezem aan te brengen.

Na zijn arrestatie sloot de politie hem op in de gevangenis van Williamstown County en liet hem pas gaan nadat zijn familie een borg van 150.000 dollar (omgerekend ruim 130.000 euro) had opgehoest. Hij werd desalniettemin aangeklaagd wegens inbraak en mishandeling. Volgens zijn advocaat, Rick Flores, riskeerde hij een celstraf van 99 jaar indien hij veroordeeld zou worden. Moest Christopher naar de cel moeten voor iets dat hij niet had gedaan?

Hotel

Christopher kón de feiten helemaal niet gepleegd hebben. Tijdens de avond van de vermeende aanval bevond hij zich helemaal niet in het huis van zijn ex in de stad Temple, maar wel meer dan 100 km verderop in een hotel in Austin. Hij was daar samen met zijn moeder. Gelukkig had de vrouw die avond een selfie met haar zoon op social media gepost. Het zou later zijn redding betekenen.

“Wat een geluk bij een ongeluk dat zijn ex-vriendin hem had beschuldigd van een aanval die volgens haar gebeurde op een dag waarvan ik met honderd procent zekerheid kon zeggen waar mijn zoon was”, verklaarde mama Erin achteraf. “Indien ze een andere dag had uitgekozen, zou het wellicht veel moeilijker geweest zijn om zijn onschuld te bewijzen.”

Negen maanden nadat de ellende was begonnen, liet de politie de aanklacht vallen. En dit alles dankzij een selfie. Maar Christopher is een gebroken man. Hij wil dat zijn naam wordt gezuiverd.

De valse beschuldiging heeft zware sporen nagelaten bij de jongeman. “Hij is niet meer dezelfde persoon vergeleken met anderhalf jaar geleden en dat breekt mijn hart”, besloot Erin.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Buy

  ik vind het ook dat die vrouw in cel moet dat is pas gerichtheid iemand vals beschuldigd is ergst wat er is ja vrouwelijk schoon kan veel doen he tegenwoordig

 • Bjorn Eeckhout

  De polygraaf-test wordt maar geloofd wanneer justitie dat wil. Ik heb weet van een zaak waar de dader ook aan zo'n test werd onderworpen EN de uitslag was: dader is leugenachtig bevonden maar toch werd hij vrijgesproken!

 • Rudolf Jacobs

  U die straf die zij voor hem vroeg aan haar geven dat zou pas gerechtigheid zijn

 • Jens Vranckx

  ah... het amerikaans rechtsysteem op z'n best. Ze mogen je levenslang opsluiten zolang ze je verdenken en zelfs geen concreet bewijs kunnen voorleggen. Het is toch zo'n derdewereldland...

 • Jose Van Hauwaert

  Jeffrey de slet. De polygraaf word niet overal aangenomen in de USA, omdat de emotionele toestand, drank of drugs, en zelfs straffe koffie, invloed op het resultaat kan hebben. Om maar te zeggen, er zijn nogal twijfels of dit ding wel goed werkt, ook omdat men heeft uitgedokterd dat het foutenpercentage te hoog ligt van dat apparaat.