Ga naar de mobiele website
^ Top

Zijn eerste huwelijksaanzoek ging vreselijk fout en daarom stak hij nu een tandje bij

Instagram
Omdat het de eerste keer niet helemaal ging zoals gehoopt en zijn vriendin zonder het te beseffen de verlovingsring in de vuilnisbak smeet, besloot de Australische Dale Sharpe (34) de tweede keer geen enkel risico te nemen. Het móést en zóú een sprookjesachtig huwelijksaanzoek worden.

Zeven jaar zijn Dale en zijn vriendin Karlie Russell (29) intussen samen. En vorig jaar besloot de man dat de tijd gekomen was om haar dé vraag te stellen: 'wil je met me trouwen?'

Handcrème
En dus boekte hij een reis naar IJsland - voor het perfecte decor: de twee zijn landschapsfotografen en hebben een passie voor het noorderlicht - en verborg hij een verlovingsring van 4.600 euro in een potje handcrème om hem ongemerkt op zijn bestemming te krijgen. Maar op de luchthaven bleek hun bagage te veel te wegen en daarom besloten ze wat spullen achter te laten. En daarbij gooide Karlie, zonder dat Dale het merkte, ook de moisturiser in de vuilnisbak. "Ik ontdekte het pas enkele weken later, toen we ter plaatse waren", doet Dale het verhaal. "Ik zocht als een gek naar de ring en ik kon hem nergens vinden. Toen ik haar vroeg waar de handcrème was, vertelde Karlie me dat ze hem had weggegooid."

Dale liet zich echter niet uit het veld slaan door de onverwachte tegenslag en toen hij die een beetje verwerkt had, begon hij te sparen voor een nieuwe ring. Toen ze deze winter vertrokken voor een reis van twee maanden naar de poolcirkel, zag hij zijn kans om het een tweede keer te proberen. (Lees hieronder verder)

DK Photography

En deze keer lukte het wél. Bij de sprookjesachtige gloed van het noorderlicht in Lofoten (Noorwegen) haalde hij de ring boven - deze keer zat hij in zijn EHBO-tas - en zakte hij op één knie. "Het was magisch", vertelt hij. "De aurora borealis was zo hevig als we hem nog maar zelden hadden gezien. Ik liet Karlie geloven dat we een selfie zouden nemen, gebruikte een zaklamp om ons uit te lichten en zette de timer aan. Net toen die afging, stelde ik de vraag."

Betere plek
"Ik vroeg hem eigenlijk waarom we per se een selfie moesten maken op dat moment", aldus Carlie. "Het noorderlicht was zo mooi dat ik een betere plek wilde zoeken om het te fotograferen. Ik had zijn aanzoek totaal niet verwacht en kon alleen maar stamelen in het begin. Maar mijn antwoord was volmondig 'ja!'."

Muur
Normaal gezien hangen ze thuis geen foto's van zichzelf aan de muur. "Maar voor deze willen we wel een uitzondering maken", aldus Dale en Karlie. Hun foto en hun verhaal werden intussen ook al duizenden keren gedeeld via Instagram.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Patrick Duyck

    Jammer van die zware photoshop op hun eigen foto, precies plastieken poppen

Meld een bug