Ziekteverzuim ambtenaren in Italiaanse Locri op 80%, burgemeester bidt om mirakel

Giovanni Calabrese, burgemeester van Locri.
twitter Giovanni Calabrese, burgemeester van Locri.
Burgemeester Giovanni Calabrese van het Zuid-Italiaanse Locri bidt om een mirakel: hij slaagt er maar niet in om het ziekteverzuim onder zijn gemeenteambtenaren onder de 80 procent te drukken.

Van de 125 gemeentelijke werknemers zijn er nooit meer dan 20 à 25 tegelijk aan het werk, aldus de burgervader vandaag in de krant la Repubblica. Ondertussen verzinken grote delen van de stad in Calabrië 's avonds in het duister omdat niemand kapotte straatverlichting repareert. Een stoplicht midden in het centrum doet het al maanden niet. Automobilisten moeten op tal van plekken slalommen rond gaten in het asfalt.

Calabrese zag honderden keren dat automobilisten op de stoep parkeerden en vroeg de politie schriftelijk om op te treden, maar na een maand was nog geen enkele bekeuring uitgeschreven. Briesend van woede deed de burgemeester ook wel eens een klus zelf: zo bestuurde hij een busje met gehandicapte jongens omdat de bestuurder weer ziek was. Ook toog hij eens zelf met een emmertje asfalt door de straten om gaten in het wegdek te vullen, bijgestaan door een schepen en een andere vrijwilliger.

Aangiftes bij politie, fiscale recherche en andere overheidsdiensten hebben aan het ziekteverzuim van de 'fannulloni' (nietsnutten) niets veranderd. Daarom besloot de burgemeester hulp te zoeken bij God.