Ziekenhuis in Iran in brand gestoken uit vrees voor coronavirus

Een screenshot van het in brand gestoken ziekenhuis.
RV Een screenshot van het in brand gestoken ziekenhuis.
Bewoners van de Iraanse stad Bandar Abbas hebben een ziekenhuis in brand gestoken omdat mensen dachten dat daar patiënten met het coronavirus waren opgenomen. Geruchten deden de ronde dat de zieken uit een andere stad naar de kliniek waren overgebracht om in quarantaine geplaatst te worden. Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis zijn dat leugens, meldt nieuwszender al-Arabiya.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het aantal doden in Iran door het coronavirus zou volgens de BBC gestegen zijn tot 210. De Perzische dienst van de Britse openbare omroep baseert zich daarvoor op ziekenhuisbronnen. 

Volgens BBC Persian vielen de meeste slachtoffers in de hoofdstad Teheran en in de stad Qom. Dat cijfer ligt bijna vijf keer hoger dan de officiële balans. De autoriteiten spreken immers van 43 doden en 593 besmettingsgevallen in het land.

De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Volksgezondheid stelt dat “het ministerie transparant is” en dat “de BBC leugens aan het verspreiden is”.

Lees ook: Breekt coronavirus straks bij ons uit? En zal het vanzelf weer verdwijnen? Experts geven uitleg (+)
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pascal De Groote

  Zegt toch alles over die mensen, zijt daarmee "getrouwd".

 • ANN LIMBOS

  Alle virussen zijn direct dood.....

 • familie de witte

  wss het gevolg van de paniek in de berichtgeving ivm corona ...

 • Ken Delespierre

  Dat bewijst hoe intelligent ze daar zijn in dat *land.

 • Mike Boon

  Complete waanzin!