Zieke McCain wil niet dat Trump naar zijn begrafenis komt

John McCain.
REUTERS John McCain.
De Amerikaanse senator John McCain heeft volgens een ingewijde gezegd dat hij president Donald Trump niet op zijn begrafenis wil hebben. McCain (81) lijdt aan een zeer agressieve vorm van hersenkanker.

De senator uit Arizona zou akkoord zijn met de aanwezigheid van vicepresident Mike Pence in plaats van Trump, meldt NBC. McCain vecht al meer dan een jaar tegen de ziekte en ging vorige maand nog onder het mes nadat hij een infectie had opgelopen. Afgelopen week lekte een audio-fragment van zijn autobiografie uit, waarin McCain zegt dat hij "niet weet hoe lang hij hier nog zal zijn". 

Moeilijke relatie

McCain en Trump hebben, ondanks het feit dat ze beide tot de Republikeinse partij horen, een erg moeilijke relatie. McCain verwerpt onder meer het gedrag van Trump op het internationale politieke toneel. Hij is ook één van de Republikeinse senatoren die zich verzette tegen de afschaffing van Obamacare, één van de stokpaardjes van Trump.

Trump heeft zich langs zijn kant vaak laagdunkend uitgelaten over het oorlogsverleden van McCain, die een Vietnamveteraan is en in 1967 een tijdje krijgsgevangene is geweest. "Is hij een held omdat hij gevangen zat? Ik hou van mensen die niet gevangen genomen worden", aldus de president.

Begrafenis

Bij de begrafenis van McCain in Washington D.C. zullen onder meer oud-presidenten George W. Bush en Barack Obama spreken.

Trump was onlangs afwezig bij de begrafenis van voormalige Barbara Bush. Hij wilde de begrafenis "niet verstoren", aldus het Witte Huis. Melania Trump ging in zijn plaats.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robin verfaille

  Ik zou zeker niet komen,naar iemand die mij voortdurend afbreekt.En erger nog wie is die arrogante McCain wel??????Om voortdurend uit te halen naar zijn eigen baas.

 • eddie deleener

  Denk niet dat Trump zou komen.....en gelijk heeft hij.

 • Bernardo Conradi

  Had al niets te zoeken in Vietnam in de nutteloze oorlog en zal nu nog alleen als frietmerk herdacht worden. Hopelijk worden al zijn miljoenen nog nuttig besteed, maar dat is twijfelachtig.

 • Said Sabaouni

  Hij heeft groot gelijk.

 • jean petermans

  Trump is hem liever kwijt dan rijk,al zal nooit of te nooit toegegeven zal worden, immers Mccain als republikein zit hem al zijn hele ambtstermijn dwars.