Zie jij of dit jongen of meisje is? Ouders willen het niet zeggen en Zoomer later zelf laten kiezen

Instagram
Ze willen niet dat hun kind in een vakje van een specifiek geslacht wordt gestopt en daarom hebben de Amerikaanse Kyl en Brent Myer beslist om kleine Zoomer (2) genderneutraal op te voeden. Het wordt met onzijdige voornaamwoorden aangesproken, krijgt zowel speelgoed van jongens als van meisjes en draagt kleren van allebei de geslachten.

Het gezin uit Salt Lake City in de staat Utah is aangesloten bij de ‘Gender Creative Parenting’-beweging en houdt de lippen stijf op elkaar als het over het geslacht van hun kind gaat. “We onthullen het aan niemand die dat niet hoeft te weten”, zo klinkt het vastbesloten.

Persoonlijkheid

Op haar blog vertelt Kyl dat het geslacht niets zegt over de persoonlijkheid van een kind, het temperament, de favoriete kleur, het gevoel voor humor of andere specifieke kenmerken. “Net als het feit dat kinderen twee armen hebben, niets zegt over wie het kind is. Behalve dan dat het twee armen heeft”, aldus de vrouw. (lees hieronder verder)

We've gotten lots of new followers and we just wanted to take a moment and say, THANKS Y'ALL, FOR BEING SO NICE! If we could buy you each an ice cream cone, we sure would! 🍦

395 Likes, 58 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: "We've gotten lots of new followers and we just wanted to take a moment and say, THANKS Y'ALL, FOR..."

Ze benadrukt dat Zoomer uiteindelijk zelf zal mogen beslissen of het zich wil identificeren als een van beide geslachten. “Het is dus niet zo dat Zoomer zich niet mag vereenzelvigen met een geslacht. We verwachten gewoon dat het dat uit zichzelf zal doen als het een jaar of drie, vier is.”

“We geloven niet dat de beslissing aan ons is”, gaat ze verder. “Door het geslacht van ons kind geheim te houden en het genderneutraal op te voeden, zal het de vrijheid hebben om een eigen identiteit te creëren, buiten de beperkingen en de verwachtingen om die traditionele geslachten aan kinderen opleggen.”

Kleren

In de tussentijd houden de ouders van Zoomer alle mogelijkheden open. Niet alleen door het neutraal aan te spreken, maar ook in bijvoorbeeld de kledingkeuze. “Als we kleren gaan kopen, gaan we op zoek naar merken die niet specifiek voor jongens of meisjes zijn. We zoeken kleren uit die een leuke print of mooie kleuren hebben en die comfortabel zitten. Zoomer kiest die intussen ook graag zelf uit, dus we laten het gewoon doen.” (lees hieronder verder)

Zooms insisted on wearing my shirt as jammies. They LOVE pink. And I LOVE that they wanted to wear my #istandwithplannedparenthood shirt. Raising a little feminist is a dream come true! 💕

260 Likes, 11 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: "Zooms insisted on wearing my shirt as jammies. They LOVE pink. And I LOVE that they wanted to wear..."

ZoomBoom loves their Daddy. 🖤

194 Likes, 1 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: "ZoomBoom loves their Daddy. 🖤"

Of ze niet bang zijn dat hun kind vreemd aangekeken zal worden? “Tot nu toe heeft Zoomer nog geen negatieve reacties gekregen, integendeel. Als dat toch gebeurd zou zijn, moet het buiten ons medeweten geweest zijn. En dan hebben we er geen last van. De leefwereld van Zoomer is nu nog klein en beperkt tot familie en vrienden. Dat zal vermoedelijk zo blijven tot het naar school gaat. Tegen dan zal Zoomer wel gekozen hebben hoe het verder moet.”

Huishouden

De opvoeding van hun kind heeft ook gevolgen voor het leven van Kyl en Brent zelf. “Het maakt ons bewuster van de manier waarop we ons zelf wil gedragen”, aldus Kyl. “We willen als ouders ook het goede voorbeeld geven aan ons kind. We nemen een even groot deel op ons van de opvoeding en het huishouden. We gaan allebei werken, we koken allebei eten, we poetsen allebei en werken ook allebei in de tuin. Zoomer zal niet opgroeien met het idee dat bepaalde taken voor mannen zijn en andere taken voor vrouwen. Daar zijn we trots op.”

Zoomer is serious about UV protection. 🕶

140 Likes, 7 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: "Zoomer is serious about UV protection. 🕶"

"Twuck!" 💛

188 Likes, 10 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: ""Twuck!" 💛"

Zoomer wakes up and points to their basket of friends. Then, we proceed to put their friends in the crib one by one and Zoomer says "hi" to each of them. So....needless to say, I'm a puddle of melted love goop. 🐭"hi" 🐨"hi" 🐰"hi" 🐻"hi"

188 Likes, 8 Comments - raising zoomer (@raisingzoomer) on Instagram: "Zoomer wakes up and points to their basket of friends. Then, we proceed to put their friends in the..."
97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Roman

  Zot zijn doet geen zeer, het jeukt alleen maar

 • guy claeys

  Gewoon gierigaards. Geen coiffeur nodig, altijd goedkoopste onderbroeken en kleren, goedkoopste speelgoed ... Slim

 • Jos Van Deurzen

  Even wachten tot Zoomer pipi gaat doen, en ge weet het.

 • Maurice Ke

  En ik die dacht dat de natuur beslist heeft over mijn geslacht...ik ben gewoon verkeerd opgevoed! Man man man...

 • Chris Devlaeminck

  Het gendergedoe, volledig doorgeslagen! Triestig voor dat kind. Subiet de ene dag naar school met jongenskledij de andere dag met een rokje of kleedje? Op latere leeftijd hormonen en operaties als hij of zij kiest voor een ander geslacht dan waar mee geboren? Het leven aanvaarden zoals het is en zich aanpassen. Je lichaam aanvaarden zoals het is en er mee leven. Nee, daar doen sommigen, deze ouders dus, niet meer aan mee.