Zeventig migranten bereiken Italiaanse eiland Lampedusa

EPA
Een zeventigtal migranten heeft de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa bereikt, nadat hun boot onderschept was door een Tunesische vissersboot 29 kilometer voor de kust. Dat meldt de Italiaanse kustwacht.

Volgens diezelfde kustwacht had Malta verantwoordelijk moeten zijn voor de reddingsactie, melden verschillende media vandaag. Of de Italiaanse kustwacht de mensen gered heeft of hun boot escorteerde naar de haven, is voorlopig onduidelijk. 

"Het leven van zeventig mensen werd gered en ze bevinden zich veilig in de haven van Lampedusa", aldus de ngo Mediterranea. De mensen op de boot waren afkomstig uit Eritrea, Ghana en Syrië en waren al 35 uur aan boord, volgens het Italiaanse persbureau Ansa.

Sinds de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini een strenge antimigratiebeleid voert, hebben zeer weinig migranten het land kunnen bereiken. Tot nu toe zijn er in oktober zo'n 400 mensen gearriveerd, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marcel Vanalderweireldt

  Weer miljoenen euro's waar wij voor moeten opdraaien! En 't is nog niet gedaan, of 't zou moeten zijn dat het Vlaams belang eindelijk eens met een overgrote meerderheid de verkiezingen wint!!!

 • rik lagrou

  Normaal moet Tunsie die terug sturen Een schip onder hun Vlag dus hun verantwoordelijkheid Ofwel rechtstreeks vliegtuig op naar Afrika Ghana of buurland

 • Ronald Beintema

  Heeft Matteo Salvini hier toestemming voor gegeven?????? Ik kan het me niet voorstellen....

 • frans ackerman

  Hoera we weten terug waarom we tot ons 67e zullen werken. Doet deugd zo vlak voor het uitbrengen van mijn stem. Des te meer een reden weer om mijn beslissing van morgen goed te praten.

 • Paul Philippaerts

  Europa heeft duidelijk zijn grenzen afgebakend, nu weten de buitenlanders tenminste waar ze de grens hebben overgestoken. Nu de grenzen nog beschermen, we verwachten een beslissing voor een leger van 12.000 man tegen 2050.