Zeventig jaar na zijn dood hoort zoon voor het eerst van vader die hij nooit heeft gekend

Michael Campbell was amper een maand oud toen zijn vader stierf.
videostill Michael Campbell was amper een maand oud toen zijn vader stierf.
Michael Campbell was amper een maand oud toen zijn vader Charles omkwam als marinier op een schip tijdens de Tweede Wereldoorlog in oktober 1944. Meer dan zeventig jaar na zijn dood heeft de Amerikaanse man voor het eerst iets van zijn vader gehoord.

"Zorg goed voor jezelf en onze zoon, schrijf me zo veel je kan en besef hoeveel ik van je hou", dat waren de laatste woorden die Charles schreef aan zijn vrouw voor hij stierf. Voor Michael zijn het de eerste woorden in zeventig jaar die hij van zijn vader hoort.

De zin komt uit één van de veertig liefdesbrieven die door Britnee Kinard en haar vrienden Lara Mauer en Stephanie Smith per toeval werden aangetroffen bij het leegmaken van een verlaten woning in de staat Georgia. De brieven lagen in een doos met daarbij een medaille en een huwelijkscertificaat.

Kinard wist samen met een organisatie die veteranen bijstaat, zoon Michael op te sporen en hem de waardevolle doos te overhandigen tijdens een verrassingsceremonie.

"Ik had altijd de fantasie dat mijn vader de oorlog had overleefd en dat hij op een eiland aan het wachten was om naar huis te komen", mijmert de man. "Uiteraard is dat niet gebeurd maar die gedachte hielp me wel door verdrietige periodes heen tijdens mijn jeugd."

"Mijn vader was altijd mijn held en dat is hij nog", besluit Michael. Hij hoopt nu zijn vader eindelijk veel beter te leren kennen aan de hand van zijn neergeschreven liefdevolle woorden.