Zeventien doden bij brand in Afghaanse fabriek

Minstens zestien Afghanen en een buitenlander zijn omgekomen in een brand bij een gasflessenfabriek in Kaboel. Nog eens 150 mensen raakten gewond, meldt de politie.

Meer dan dertig gasflessen in de fabriek kwamen tot ontploffing; het vuur woedde meer dan 12 uur. De nationaliteit van de omgekomen buitenlander is nog niet bekend, aldus Ajoeb Salangi, hoofd van de politie in Kaboel.

De brand brak gisteren uit en sloeg over naar verschillende andere zaken langs de snelweg tussen Kaboel en Jalalabad, in het oostelijke deel van de stad. De brand was deze ochtend onder controle. De brandweer onderzoekt welke schade het vuur aanrichtte en wat de oorzaak van de brand was, voegt Salangi er nog aan toe.

Hulp van NAVO
Brandweermannen van de Isaf-troepenmacht onder leiding van de NAVO stonden hun Afghaanse collega's bij om de vlammen te bestrijden en de gewonden te verzorgen.

Dinsdag kwamen nog eens twee Afghanen om bij de explosie van een gascilinder in een ander deel van de stad. Daarbij raakte een tiental mensen gewond.