Zevende verdachte opgepakt voor doodschoppen brandweerman op kerstmarkt Augsburg

Inwoners van Ausburg legden bloemen neer of plaatsten een kaarsje op de plaats van de misdaad.
Karl-Josef Hildenbrand/dpa Inwoners van Ausburg legden bloemen neer of plaatsten een kaarsje op de plaats van de misdaad.
De Duitse politie heeft vandaag een zevende verdachte opgepakt na de aanval op een brandweerman buiten dienst in de stad Augsburg. De brandweerman liet het leven. Een politiewoordvoerder zei dat alle verdachten geïdentificeerd zijn via videomateriaal.

De 49-jarige brandweerman kwam vrijdagavond met zijn vrouw en een bevriend echtpaar van een kerstmarkt toen het gezelschap in de binnenstad op een groepje jongeren stootte. Om onbekende redenen kwam het tot een vechtpartij. Een van de jongeren raakte het slachtoffer op het hoofd. Hij bezweek in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Zondag had de politie al zes verdachten opgepakt die iets met de gewelddadige dood te maken zouden hebben. 

Gisteren kwamen collega’s van de brandweerman samen om hun collega te herdenken.
AP Gisteren kwamen collega’s van de brandweerman samen om hun collega te herdenken.
Stefan Puchner/dpaReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.