Zeven mannen omsingelen jogster. Ze schoppen en slaan haar het ziekenhuis in

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Een brutale aanval op een 21-jarige vrouw heeft voor een schokgolf van verontwaardiging gezorgd in de stad Bottrop in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Tijdens het joggen werd ze omsingeld door een groepje jonge mannen. Ze ranselden haar meedogenloos af waardoor ze nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

De vrouw was 's avonds in het stadspark aan het joggen met een koptelefoon op. Hierdoor hoorde ze de zes tot zeven mannen niet naderen. Volgens de politie werd ze vervolgens door de groep ingesloten. Daarna werkten ze haar tegen de grond. Ze sommeerden hun weerloze slachtoffer om na de eerste aanval weer rechtop te staan waarna ze een tweede keer toesloegen. Ze schopten haar en deelden harde opnieuw klappen uit.

De naar schatting 18-jaar oude daders zouden gebroken Duits gesproken hebben. Na de aanval sloegen ze op de vlucht. De jogster lag op de grond en verloor even het bewustzijn. Daarna probeerde ze weer recht te kruipen en naar de uitgang van het park te gaan. Daar trof ze enkele voetgangers die zich om haar bekommerden en de hulpdiensten verwittigden. De jonge vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De drijfveer voor het brute geweld is vooralsnog onduidelijk. Blijkbaar was het geen roofoverval, noch wijzen de eerste bevindingen op een seksueel motief.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.