Zeven lichamen ontdekt in woningen Tennessee, verdachte neergeschoten en opgepakt

Inzet: de 25-jarige verdachte Michael Cummins (archieffoto) heeft een fors strafblad.
ap - epa Inzet: de 25-jarige verdachte Michael Cummins (archieffoto) heeft een fors strafblad.
De politie in de Amerikaanse staat Tennessee heeft, nadat in twee woningen dit weekend zeven lichamen werden gevonden, een verdachte neergeschoten. De man kon na een urenlange klopjacht worden overmeesterd en aangehouden. 

Na een noodoproep vond de politie zaterdag vier lichamen in een woning in Sumner County, ten noordoosten van Nashville. In een nabijgelegen woning bleek een vijfde dode persoon te liggen. Gisteren ontdekten forensisch onderzoekers nog eens twee ontzielde lichamen op de oorspronkelijke plaats delict.

Na de vondst van de lijken, werd een klopjacht naar de 25-jarige Michael Cummins gestart. Er werd onder meer vanuit de lucht naar de verdachte gezocht. Cummins zou zich in een rivierbedding hebben verstopt. Bij zijn uiteindelijke aanhouding raakte hij gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Jong meisje

De autoriteiten weten niet wat de relatie van Cummins tot de slachtoffers is. Als die er al is. De lichamen zijn nog niet geïdentificeerd. Een van de doden is een jong meisje, zegt een aanklager tegen de krant The Tennessean. Het Openbaar Ministerie laat ook weten dat de verdachte een fors strafblad heeft.

Tientallen mensen woonden in een kerk in Westmoreland, een stadje nabij de plaats van de moorden, een herdenkingsdienst bij voor de slachtoffers. Zeker twee van de, door schoten omgekomen, slachtoffers waren bezoekers van de Methodistenkerk aldaar. “We rouwen om jullie”, viel te lezen voor het kerkgebouw.

AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunter Verleyen

    De NRA zal er niet wakker van liggen, dollars zijn belangrijker dan mensen