Zeven lichamen gevonden na aanhoudend geweld in Mexico

EPA
In drie bestelwagens zijn in Mexico zeven lichamen ontdekt. Het geweld tussen criminele bendes blijft aanhouden in het land.

De lichamen werden gevonden in de stad Tonala, op zo’n 550 kilometer van Mexico-Stad, stellen de autoriteiten van de staat Jalisco in een mededeling. Volgens lokale media zijn de slachtoffers doodgeschoten.
Twee dagen eerder brachten vermoedelijke bendeleden zes kinderen en drie vrouwen om die bij een Amerikaanse mormonengemeenschap in het noorden van Mexico horen.

Per dag worden gemiddeld 100 mensen vermoord in Mexico. Jaarlijks worden meer dan 36.000 moorden geregistreerd in het land. De drugskartels Sinaloa en Jalisco New Generation hebben de meeste macht in het land, ook ook kleinere groeperingen strijden mee om controle over de drugshandel te krijgen.

EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    Het is vooral de welig tierende Corruptie in de Politiek , Politie en leger die dit land in Chaos droppen ! Als Mexico Hun zuidelijke grenzen hermetisch zouden afsluiten zodat drugs het land niet binnen kunnen ontneem je direct een hoop macht van deze kartels ! Maar ja Politici worden omgekocht en dus gebeurt er niks !