Zeven lichamen gevonden in vermoedelijk Noord-Koreaanse boot die aanspoelde in Japan

Eind november vorig jaar doorzocht de Japanse kustwacht ook een houten boot die waarschijnlijk afkomstig was uit Noord-Korea.  Daar werden toen acht lijken aangetroffen.
AFP Eind november vorig jaar doorzocht de Japanse kustwacht ook een houten boot die waarschijnlijk afkomstig was uit Noord-Korea. Daar werden toen acht lijken aangetroffen.
De Japanse autoriteiten hebben gisteren zeven lichamen gevonden in een houten boot die vermoedelijk uit Noord-Korea afkomstig is en die een week geleden aan de kust van de Japanse Zee is aangespoeld. Dat zeggen lokale media.

Hoge golven maakten het de lokale politie aanvankelijk niet mogelijk om tot bij de boot te komen nadat die vorige woensdag was aangespoeld voor de stad Kanazawa, 350 kilometer ten noordwesten van Tokio, bericht omroep NHK. De politie vond ook menselijke botten in de buurt van de boot woensdag, volgens NHK.

Wellicht is het vaartuig afkomstig uit Noord-Korea, zeggen verantwoordelijken van de kustwacht aan NHK. In 2017 spoelde naar verluidt een recordaantal van 104 houten schepen aan op de stranden van de Japanse Zee. Vaak worden ze "spookschepen" genoemd.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Christine Laevers

    Ik zou een volledige autopsie eisen op die slachtoffers. Hebben ze ook van die grote wormen zoals die gevluchte Noord-koreaanse soldaat ? Het gebit kan veel vertellen ver eetgewoonten. Stralingen of chemische middelen in het lichaam aanwezig. Interessante studie kan het worden. Ik denk nog steeds dat er heel veel lijken uit Norrd-Koreaanse kasten moeten vallen. China gaat dan niet content zijn. Dat weet ik zo al.

  • kamiel Beke

    Misschien een nieuwe manier van Noord Korea om zich van opstandelingen te ontdoen. Je steek ze op een boot en laat ze met de stromingen meevaren, en zonder vaargerief ben je aan het lot overgelaten.

  • Edmond Dillien

    Dat zijn dan lichamen die "de Kim" niet moet terug hebben, dat van zijn halfbroer die vermoord werd claimde hij direct, kwestie van het onderzoek te beëindigen, maar deze mensen daar heeft hij denkelijk nog geen weet van of interesse voor, pure schande dat China nog steeds die dictator laat begaan gewoon om een buffer tussen het oosten en het westen te behouden.