Zeven jaar na het faillissement van Schlecker: kinderen van topman krijgen celstraf

Anton Schlecker en zijn kinderen Lars en Meike.
Getty Images Anton Schlecker en zijn kinderen Lars en Meike.
Zeven jaar na het faillissement van de Duitse drogisterijketen Schlecker, moeten de kinderen van de topman - de 47-jarige Lars en 45-jarige Meike - naar de cel. De rechter in beroep heeft vandaag de straf in eerste aanleg, van meer dan twee jaar effectief, grotendeels bevestigd.

De voormalige topman Anton Schlecker, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

De rechter in Stuttgart is ervan overtuigd dat de familie kort voor het faillissement miljoenen opzij heeft gezet, om de schuldeisers te vlug af te zijn. De Schlecker-kinderen beheerden dochterbedrijf LDG, waarbinnen Schlecker de logistiek van de filialen afwikkelde. Op enkele dagen voor het bankroet keerde LDG miljoenen uit. Het gerecht acht hen medeverantwoordelijk aan het faillissement en aan bedrog.

Door het faillissement van Schlecker, ooit de grootste drogisterijketen van Europa, verloren in 2012 zowat 25.000 werknemers hun baan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.