Zeven doden bij twee bomaanslagen in Algerije

In Algerije zijn zeven veiligheidsagenten en een militair omgekomen bij twee bomaanslagen in de regio van Bejaïa, 250 kilometer ten oosten van Alger. Dat meldt de Franstalige krant El Watan, maar het nieuws is niet bevestigd door officiële bronnen.

De zeven agenten, die instonden voor de beveiliging van een Turkse onderneming, reden met hun voertuig op een bergweg in Tifra nabij Bejaïa toen een bom afging. Een uur later werd een tweede bom van op afstand tot ontploffing gebracht, waarbij één militair gedood werd en twee anderen gewond. Na de dubbele aanslag startten de veiligheidsdiensten een grote klopjacht.
 
Het gaat om de meest moorddadige aanslag sinds ruim vijf maanden in Algerije. Eind oktober kwamen zes veiligheidsagenten, die instonden voor de beveiliging van een Canadese werf, om bij een treffen met gewapende moslimgroepen nabij Tizi-Ouzou, 110 kilometer ten oosten van Alger. In dezelfde buurt werden donderdag een taxichauffeur en zijn passagier gedood bij de ontploffing van een bom. (afp/sam)