Zeven doden bij schietpartij in Nigeria

Boko Haram-schutters tijdens de kerstaanval eind vorig jaar.
AFP Boko Haram-schutters tijdens de kerstaanval eind vorig jaar.
In het zuiden van Nigeria hebben gewapende mannen gisteren zeven mensen gedood. Dat meldde de politie. Het incident deed zich voor in Emohua, op enkele kilometers ten noorden van Port Harcourt in de staat Rivers.

"De aanvallers arriveerden op een motor en zijn dan op mensen beginnen schieten, waarna ze even snel als ze gekomen waren op de vlucht sloegen", zegt Zaki Ahmed, commissaris van de politie van Rivers. Emohua ligt niet ver van Omoku, waar na de middernachtmis met Nieuwjaar zestien mensen werden gedood door gewapende mannen.

Rivers, in het zuiden van het land heeft ondanks zijn olierijkdom te kampen met armoede. Verscheidene invloedrijke criminele bendes zijn in de staat actief en voeren er een gewelddadige territoriumstrijd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    zo te lezen ligt heel Afrika overhoop met elkaar...