Zeven dagen oude baby vermist in Florida na drievoudige moord

Andrew Caballeiro is vermist.
AP Andrew Caballeiro is vermist.
Een baby van slechts een week oud is vermist na een bizarre serie moorden. Drie vrouwen werden dood gevonden in een huis in de Amerikaanse stad Miami en de man die de baby waarschijnlijk uit het huis meenam, werd later honderden kilometers verderop zelf dood aangetroffen. Van de baby zelf ontbreekt elk spoor.

De 49-jarige vader van de baby, Ernesto Caballeiro, nam volgens de politie zijn zoontje Andrew mee uit het huis waar de drie vrouwen werden gevonden. De politie van Miami-Dade gaat er vanuit dat de man de vrouwen - de moeder, oma en overgrootmoeder van de baby - met een geweer heeft geëxecuteerd, waarna hij zijn zoontje, de zeven dagen oude Andrew, mee zou hebben genomen en in een wit busje is gevlucht. 

Later werd zijn lichaam in een bosrijk gebied gevonden in Pasco County, honderden kilometers ten noordwesten van Miami. De man zou zichzelf van het leven beroofd hebben. In het busje werd een speen gevonden, maar van het jongetje is verder geen spoor. 

Blonde vrouw

Nadat de vader van het kind dood werd aangetroffen, is de politie samen met een groep vrijwilligers en met de hulp van speurhonden, bloedhonden, paarden en terreinwagens naarstig een zoektocht gestart naar de baby. Vooralsnog zonder resultaat. De politie hoopt dat het kind bij een blonde vrouw is die eerder op de dag door een getuige werd gesignaleerd terwijl ze bij Caballeiro in het witte busje gezeten zou hebben.

“Ik bid dat dit waar is en dat zij de baby heeft", zei de sheriff van Pasco County Chris Nocco tijdens een persconferentie. Het is onduidelijk waarom Caballeiro in de plaats stopte, aangezien hij nog een halfvolle tank had. “Het lijkt erop dat hij een aantal snelle afslagen genomen heeft.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.