Zeven burgers gedood bij bomexplosie in Afghanistan

Archieffoto.
AFP Archieffoto.
In Afghanistan zijn zondag zeven burgers om het leven gekomen nadat hun voertuig getroffen werd door een bermbom. Dat melden de Afghaanse autoriteiten. De bom werd geplaatst door de Taliban.

De bermbom ontplofte zondagochtend plaatselijke tijd in de provincie Farah. Volgens een woordvoerder van de lokale politie werd een voertuig met burgers op weg naar een lokale markt getroffen, terwijl de bom geplaatst door de Taliban bestemd was om de Afghaanse ordediensten te treffen. Alle slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie zijn er zeker zeven doden.

De Taliban hebben in Afghanistan duizenden bermbommen geplaatst om de Afghaanse veiligheidstroepen te treffen en om verplaatsingen van het leger en politie te bemoeilijken. Toch zijn vooral burgers vaker het slachtoffer van de bermbommen. De eerste drie maanden van 2018 vielen er 75 doden en raakten 192 mensen gewond door bermbommen, aldus gegevens van de Verenigde Naties.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Forier

    Er liep daar weer een "verwarde" rond...