Zeven burgerdoden bij bombardementen in Syrië

Rook kringelt op in Al-Tamanah,  in de Syrische provincie Idlib. De foto werd gisteren genomen.
AFP Rook kringelt op in Al-Tamanah, in de Syrische provincie Idlib. De foto werd gisteren genomen.
In Syrië zijn bij luchtaanvallen op door rebellen gecontroleerd gebied in de noordwestelijke provincie Idlib minstens zeven burgers, onder wie vijf kinderen, gedood. Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De doden vielen volgens het Observatorium in de plaats Khan al-Sabil. Op zestien kilometer ten zuidwesten, in de stad Ma'arrat al-Numan, vernielden de bombardement ook een deel van een mozaïekmuseum. Dat diende in 2011 en 2012 nog als het lokale hoofdkwartier van het Syrische regeringsleger, maar werd daarna door de rebellen veroverd.

Het Syrische leger en de Russische luchtmacht hebben de voorbije maand het aantal bombardementen in het noordwesten van het land opgeschroefd. Ze viseren er met name het Fatah al-Sham Front (het voormalige al-Nusra Front met banden met terreurorganisatie al-Qaida).
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raymond van der craen

    Wanneer stopt die waanzin eindelijk in Syrie?

  • Raynell Enfield

    bij de strijd tegen isis hoorde je nooit wat over burger doden, en opeens toont de media weer belangstelling hiervoor.... word er soms met 2 maten gemeten