Zeven Belgen opgepakt bij gewelddadig protest gele hesjes in Parijs

Screenshot VRT NWS
Er zijn zeven Belgen in Parijs opgepakt die gisteren hebben deelgenomen aan het gewelddadige protest van de gele hesjes, met plunderingen en brandstichtingen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Na de rellen pakte de politie meer dan 230 relschoppers op.

De gele hesjes trokken gisteren een spoor van vernieling door de Franse hoofdstad. Macron besloot zelfs zijn verblijf in het Franse ski-oord La Mongie in te korten en vervroegd naar Parijs terug te keren.  De president wil “harde beslissingen” nemen om te voorkomen dat het protest dergelijke gewelddadige proporties aanneemt.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner waren 1.500 betogers “ultra gewelddadig”. De politie pakte alles samen 237 personen op. Daaronder waren er dus drie Belgen die zouden geplunderd hebben.

Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie van de Belgen in Parijs, maar de omstandigheden waarin dat gebeurde zijn nog niet duidelijk. De Belgische ambassade is in contact met verscheidene politiecommissariaten in een poging om meer informatie te krijgen. Buitenlandse Zaken weet tot dusver evenmin waarom de Belgen zijn opgepakt.

Op videobeelden is wel te zien hoe een man met een Belgische vlag over de schouders stenen gooide naar een politiewagen. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Belgen!!!! Nieuwe Belgen met een meer donkere huid bedoelen ze hier maar dat mag weer niet gezegd worden. Uitschot dat er steeds als de kippen bij is indien er te vernielen en mogelijk tot diefstal is.

 • diane roelant

  Veel criminelen komen daar gewoon hun frustratie uitleven,dit heeft niets te maken met vreedzaam betogen maar met ontwrichten van de maatschappij.

 • Kristin Fransen

  Gele hesjes: "Omwille van minder koopkracht"? Dat ze het herstel van al hun berokkende schade volledig zelf vergoeden. Eens kijken wat hun koopkracht dan nog zal zeggen.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Ik heb geen respect voor deze “betogers”. Dit zijn enkel criminelen !

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Ik zou ook enige sympathie kunnen opbrengen voor hetgeen ze op straat komen. Een protest tegen de politiek. Maar wat hier is gebeurd heeft helemaal niets meer te maken met demonstratie. Ik kan daar absoluut geen respect voor hebben. Eigenaars van geplunderde en vernietigde zaken hebben hun zaak ALLEEN moeten opbouwen. En beste Bart, geloven dat men corruptie kan uitroeien is geloven in de Kerstman. De mens is zal altijd ZIJN profijt najagen. U niet ?