Zestig Palestijnen gewond bij geweld aan grens met Israël

EPA
Minstens zestig Palestijnen zijn gewond geraakt tijdens schermutselingen langs de grens tussen de Gazastrook en Israël. Dat maakte het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook bekend.

Volgens de woordvoerder van dat ministerie zijn zestig mensen verwond door "bezettingstroepen" en zijn 36 Palestijnen geraakt door echte kogels.
Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat 7.000 "oproerkraaiers en manifestanten" bijeen waren gekomen op verschillende plaatsen langs de grens. "Ze gooiden stenen en enkele springtuigen" naar de soldaten, klonk het.

“De Israëlische soldaten hebben ook verschillende verdachten gezien die probeerden de veiligheidsbarrière over te steken en Israël te infiltreren", aldus de woordvoerder. De soldaten zouden naar verluidt hebben gereageerd volgens de geldende procedures.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.