Zestig jaar cel voor Colombiaan die 276 kinderen misbruikte

Een man probeert een kind met een snoepje mee te lokken.
Thinkstock Een man probeert een kind met een snoepje mee te lokken.
In Colombia heeft een rechter in Bogotá vandaag een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar voor kindermisbruik. Volgens het openbaar ministerie vergreep hij zich aan minstens 276 kinderen, zo berichtten lokale media.

Juan Carlos Sanchez Latorre, bijgenaamd ‘de woeste wolf’, werd schuldig bevonden aan onder meer de verkrachting van kinderen jonger dan 14 jaar en het maken en verspreiden van kinderporno. De meeste feiten dateren uit 2007 en 2008 en vonden plaats in de noordelijke stad Barranquilla. 

Sanchez Latorre ontmoette zijn slachtoffers online en sprak met ze af in winkelcentra. Hij lokte de kinderen met snoep, geld en speelgoed, waarna hij hen verkrachtte. Hij maakte daarvan ook vaak beelden die hij deelde met een pedofielennetwerk dat onder meer actief was in Mexico.

Sanchez Latorre werd eind 2017 opgepakt in Venezuela en uitgeleverd aan Colombia, na vijf jaar voortvluchtig te zijn geweest. De autoriteiten verdenken de pedofiel ervan dat hij ook andere misdaden in Venezuela heeft begaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.