Zestienjarige Braziliaan bekent twaalf moorden

UNKNOWN

Een zestienjarige Braziliaanse jongen heeft volgens de politie bekend dat hij in de afgelopen drie maanden twaalf mensen heeft vermoord.

Geen spijt
De minderjarige werd gisteren opgepakt en doodde ogenschijnlijk zonder redenen. "Zijn emotionele kilte is schrikwekkend. De jongen toont totaal geen spijt", verklaarde commissaris Enizaldo Plentz die het onderzoek leidt. De werkloze tiener zegt dat hij zijn slachtoffers in vlagen van woede of uit wraak heeft omgebracht, maar volgens de politie deed hij het in sommige gevallen ook voor de kick.

Twaalf moorden
De politie zegt over bewijzen te beschikken dat de jongen zeker zes van de twaalf moorden die hij beweert te hebben gepleegd inderdaad heeft begaan. De politie is er verder van overtuigd dat hij geen enkele moord heeft verzonnen. "Hij verstrikt zich niet in tegenspraken", aldus nog commissaris Plentz.

Slachtoffers
Eén van de slachtoffers is een man, die door de jongen werd aangeschreven, naast een jongere die de vriendin van de zestienjarige had aangesproken. Eergisteren sloeg de jonge doder voor het laatst toe. Dat slachtoffer was een 39-jarige winkelier die volgens de politie met twintig schoten om het leven werd gebracht.

Familie
De moeder van de jongen werd veroordeeld wegens drugshandel. Verder zitten vier mannelijke familieleden volgens de politie in de cel voor uiteenlopende misdrijven. De politie arresteerde de jongen in zijn woonplaats Novo Hamburgo, in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul. De advocaat van de jongeman wil voorlopig niet reageren. (belga/novum/sam)