Zestienjarig meisje redt kleine zus van waterval, maar sterft vervolgens zelf

H'Money Siu kwam donderdag bij de Rainbow Falls om het leven.
Flickr/Twitter H'Money Siu kwam donderdag bij de Rainbow Falls om het leven.
In North-Carolina is een zestienjarig meisje gestorven nadat ze van een waterval naar beneden viel. Enkele seconden daarvoor redde ze haar elfjarige zus van hetzelfde lot.

Op donderdag vielen de zestienjarige H’Money Siu en haar vijf jaar jongere zus in de rivier. Ze waren amper 45 meter verwijderd van de 38 meter hoge Rainbow falls. Terwijl de twee meisjes door de sterke stroming werden meegesleurd richting de afgrond, duwde H’Money haar kleine zusje nog naar de kant. Hier kon een familielid het meisje nog net bij de arm grijpen. Het zestienjarige meisje zelf kon niet meer gered worden .

Meteen na het ongeval werd een grootschalige zoekactie op poten gezet naar het lichaam van de verdwenen zus. Meer dan veertig hulporganisaties sloegen hiervoor de handen in elkaar en evacueerde de ruime omgeving van de stroom. Diezelfde avond vonden ze uiteindelijk haar levensloze lichaam in de rivier.

Dit jaar alleen stierven al zes personen in  North-Carolina door toedoen van een waterval. De veiligheidsdiensten roepen bezoekers en wandelaars op voorzichtig te zijn en een veilige afstand van de rivieren te behouden.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.