Zestien doden door bendegeweld in Mexicaanse staat Sinaloa

Illustratiebeeld. Mexicaanse militairen houden de wacht.
REUTERS Illustratiebeeld. Mexicaanse militairen houden de wacht.
Zestien mensen zijn overleden door bendegeweld in de Mexicaanse staat Sinaloa. Dat melden lokale autoriteiten. De doden vielen tijdens een zes uur durende schietpartij.

Politieagenten vonden eerst zeven lichamen langs de kant van de weg bij een met kogels doorzeefde pick-uptruck. "De meeste slachtoffers hadden een gevechtsuitrusting aan, waaronder kogelvrije vesten. Dit was duidelijk het resultaat van een gevecht tussen twee bendes", aldus de veiligheidsminister van de staat.

Verderop in het dorp Tepuche werden nog negen lichamen gevonden. Onder de doden zouden zeker zeven dorpsbewoners zijn. Na de schietpartij werden veertig zware wapens, tien granaten en 24 voertuigen in beslag genomen.

Volgens lokale media woedt er een machtsstrijd in het Sinaloa-kartel, dat voorheen onder leiding stond van Joaquín 'El Chapo' Gúzman. De bendeoorlog zou worden uitgevochten tussen de zoon van 'El Chapo' en Ismael 'El Mayo' Zambada, de voormalige nummer twee van de bende.

Veel mensen zijn de regio ontvlucht vanwege de toename in geweld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het Sinaloa-kartel stond onder leiding van Joaquín 'El Chapo' Gúzman
AP Het Sinaloa-kartel stond onder leiding van Joaquín 'El Chapo' GúzmanReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.