Zes schapen doodgebeten door wolven in Nederland

Beeld ter illustratie.
thinkstock Beeld ter illustratie.
Wolven beten vorige maand in Nederland zes schapen dood. Dat blijkt uit cijfers van faunabeheerder Bij12. 

De aanvallen vonden plaats in Heino, Beerzeveld en Dalmsholte, allemaal in Overijssel. Twee dateren van 5 januari en een van 6 januari. In Breezerveld doodden wolven vier schapen. Uit onderzoek van Bij12 blijkt dat twee andere aanvallen, op 1 februari in Slagharen en op 24 januari in Lunteren, het werk van honden zijn.

Vorige week raakte bekend dat er wolven rondlopen op de Noord-Veluwe, het uitgestrekte natuurgebied in de Nederlandse provincie Gelderland. “Nu er niet alleen een wolvin maar ook een wolf rondloopt op de Noord-Veluwe, zijn er in mei misschien wel jonge wolfjes’', zegt Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland. “Dit is het begin van een roedel”. 

Volgens de provincie is het gevonden mannelijke DNA het allereerste teken van een mannelijke wolf in het gebied.

De wolf verdween ongeveer 150 jaar geleden uit Nederland.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dick van Aggelen

  Schitterende dieren die hun verloren leefgebied terecht opeisen.

 • Hans Hoppe

  Afschieten die wolven ! Dat is het enige dat het bekrompen mensdier als oplossing zal voorstellen. Dat die "domme" boeren eens hun schapen beveiligen. Er is perfecte wolfwerende afsluiting. Ook een echte herdershond dient om wolven en beren af te schrikken. Er zijn rassen genoeg. Als de arrogante alles vernietigende mens de natuur wil vernietigen, vernietigen ze hun eigen nest !

 • Juliaan Van Reeth

  Moeten er eerst menselijke slachtoffers vallen voor die groene jongens gaan inzien dat wolven hier niet thuishoren. Er wonen hier gewoon te veel mensen waardoor de wolven nooit een natuurlijke habitat zullen hebben.

 • Fred Bompans

  Wolven doden niet alleen schapen omdat ze honger hebben, maar uit instinct. Afmaken dat ongedierte.

 • Coen Geurts

  Waarom is het zo belangrijk om terug wolven in ons landje te hebben? Ik zie er het nut niet van in. Nog enkele jaren en ze zitten bij ons in de tuin en durf je kinderen niet meer buiten te laten spelen of een wandelingske te maken in 'n bos.