Zes reddingsduikers verdrinken zelf in dodelijke draaikolk tijdens zoektocht naar vermiste tiener (17)

Twitter
Zes Maleisische brandweerduikers die zochten naar een vermiste jongen, zijn daarbij zelf om het leven gekomen. De slachtoffers kwamen terecht in een draaikolk, melden lokale media.

De duikers waren gisteren in Puchong, aan de westkust, op zoek naar een 17-jarige tiener die in het water van een voormalige groeve was gevallen toen hij met vrienden aan het vissen was, bericht de BBC. De hulpdiensten zeggen dat de reddingswerkers vervolgens zelf onder water werden getrokken.

Ze lijken door de sterke stroming verstrikt te zijn geraakt in het touw waarmee ze aan elkaar vastzaten en verloren een deel van hun duikapparatuur, liet een hoge politiefunctionaris weten, volgens de New Straits Times.

De bewusteloze duikers konden later uit het water worden getrokken, maar medische hulp mocht niet meer baten. In het land is geschokt gereageerd op de dood van de hulpverleners. Er kwamen honderden mensen af op hun uitvaart. Premier Mahathir Mohamad heeft de nabestaanden gecondoleerd.

De vermiste tiener is nog niet teruggevonden. De zoektocht wordt vandaag hervat, aldus nog de BBC.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.