Zes migranten komen om bij vlucht voor politie aan Grieks-Turkse grens

Syrische vluchtelingen reageren op de blokkade van Turkse agenten aan de Turks-Griekse grens. Archieffoto uit 2015.
EPA Syrische vluchtelingen reageren op de blokkade van Turkse agenten aan de Turks-Griekse grens. Archieffoto uit 2015.
Zes migranten zijn gisterenavond omgekomen bij een verkeersongeval aan de Grieks-Turkse grens in het noorden van Griekenland toen hun smokkelaars probeerden te vluchten voor de politie. Dat meldt de politie.

Het voertuig, waarin zestien mannen zaten, slipte en sloeg om. De politie gaf geen details over de identiteit en het land van oorsprong van de migranten.
Het ongeval vond plaats op ongeveer 60 kilometer van de Grieks-Turkse grens, op de weg die de steden Alexandroupolis en Thessaloniki met elkaar verbinden. De twee mensensmokkelaars, een Bulgaar en een Algerijn, vluchtten net na het ongeval, maar zijn uiteindelijk opgepakt.

De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Alexandroupolis, waar hun overlijden is vastgesteld. Een zevende slachtoffer is zwaargewond  opgenomen in het ziekenhuis.

Regelmatig dodelijke ongevallen

Het aantal migranten en vluchtelingen dat in Griekenland aankomt via de Grieks-Turkse grens op land of op de zee steeg in een jaar tijd met 30 procent. Er gebeuren regelmatig dodelijke ongevallen met migranten die op een illegale manier via Turkije Europa binnenkomen.

De nieuwe rechtse regering van Kyriakos Mitsotakis zegt klaar te zijn om de grenscontroles te versterken.

Een Syrische baby voor een colonne van Turkse soldaten die aan de Turks-Syrische grens de toegang versperren voor een groep Syrische studenten die via Griekenland Duitsland willen bereiken. Archiefbeeld uit 2015.
EPA Een Syrische baby voor een colonne van Turkse soldaten die aan de Turks-Syrische grens de toegang versperren voor een groep Syrische studenten die via Griekenland Duitsland willen bereiken. Archiefbeeld uit 2015.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Hendrickx

  Dat de extreem linkse regering Tsipras de grenzen gewoon liet openstaan is men blijkbaar al vergeten .

 • Ronny Wauters

  Oppakken en terug sturen naar Turkije dan maar wel aan de overkant van de zee!!!

 • Jean Paul Peelos

  Hoeveel kwamen er door?

 • Ludwig Vanden Boer

  In België zou de politie in fout gesteld worden.

 • Jan Verstrepen

  Zelf gezocht, vluchten voor de politie betekend dat je iets illegaal aan het doen bent. Politie valt niets te verwijten.