Zes migranten aangetroffen op Engelse kust nadat ze met bootje het Kanaal overstaken

De haven van Dover, in het zuiden van Engeland.
EPA De haven van Dover, in het zuiden van Engeland.
Op een strand in het zuiden van Engeland heeft de Britse overheid vandaag opnieuw zes migranten aangetroffen die met een bootje het Kanaal waren overgestoken. Dat melden Britse media. Het gaat om zes mannen uit Iran. Sinds november probeerden al minstens 220 mensen de oversteek tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Het stijgend aantal migranten dat het nauw van Calais per boot probeert over te steken, zet de Britse regering onder druk. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid komt vandaag vervroegd terug uit vakantie, al benadrukt hij volgens de BBC dat er "geen gemakkelijke oplossing" bestaat voor het probleem. De Franse binnenlandminister Christophe Castaner sprak al met zijn Britse collega Javid en verklaarde het probleem gezamenlijk te willen aanpakken.

Volgens een reportage van de BBC zouden mensensmokkelaars migranten die naar het Verenigd Koninkrijk willen zeggen dat ze daar zo snel mogelijk moeten geraken omdat dit na de brexit moeilijker zou gaan.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.