Zes mannen hebben meisje (15) dagenlang verkracht

Getty Images/iStockphoto
Een 15-jarig meisje zou dagenlang door verschillende mannen zijn verkracht in de Duitse stad München. Volgens de politie zijn de verdachten allen Afghanen.

Op zaterdag 22 september zouden het Duitse meisje en de 17-jarige Afghaanse hoofdverdachte die elkaar al enige weken kenden, zich opgehouden hebben in een woning van kennissen in het district Pasing in het westen van de stad. 

“Vervolgens eiste hij seks, wat het meisje aanvankelijk weigerde”, verklaarde de politie. “Ze werd geïntimideerd en bedreigd waarna het tot geslachtsgemeenschap kwam.”

Maar de dreigementen bleven doorgaan. Vier dagen lang werd het slachtoffer gedwongen om seks te hebben met vijf kennissen van de 17-jarige hoofdverdachte. Die verkrachtingen zouden zich in een andere woning hebben voorgedaan in het district Berg am Laim in het zuidoosten van de stad.

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld

Pas op 25 september hield de beproeving voor het tienermeisje op. In de instelling waar ze verbleef, nam ze een medewerker in vertrouwen en vertelde over het seksuele misbruik. Vervolgens werd de politie ingeschakeld.

De 17-jarige hoofdverdachte en vier andere verdachten tussen 20 en 28 jaar zijn in de daaropvolgende weken gearresteerd. Er wordt nog gezocht naar een zesde verdachte. Alle vermeende daders zijn afkomstig uit Afghanistan. Ze zijn volgens Duitse media als asielzoekers erkend. De beschuldigde mannen hielden de lippen meestal stijf op elkaar tijdens de ondervragingen of beweerden dat het tienermeisje had ingestemd met de seks.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan DEJONGHE

    ik denk dat het woord instemmen een heel groot inzicht heeft tegenwoordig

  • Nicolas Ivanov

    Ze zullen negen op tien vrijgesproken worden want in hun cultuur zijn alle vrouwen zonder boerka loslopend wild en wij mogen die arme mannen, Flüchtlinge toch niet veroordelen wegens hun cultuur... Zal het linkse systeem wel uitleggen.

  • Yasper Raes

    Dagenlang. Die zullen zwaar gestraft worden! Straf voor dergelijke feiten kan gemakkelijk oplopen tot drie maand voorwaardelijk of een werkstraf van tien uur!