Zes maanden cel voor man die Marie (22) in gezicht sloeg omdat ze zijn vuile opmerking niet pikte

man slaat vrouw in parijs
rv man slaat vrouw in parijs
De man die in juli een klap verkocht aan de Franse student Marie Laguerre, vliegt voor zes maanden in de cel. Dat heeft een rechter in Parijs vandaag beslist. Bovendien moet hij zich psychologisch laten begeleiden en mag hij geen contact hebben met het slachtoffer.

Op 24 juli kruiste Marie Laguerre het pad van de 25-jarige man in de nabijheid van een terras in het XIXde arrondissement van Parijs. Hij riep haar vernederende, beledigende opmerkingen toe en floot haar na. Marie beet terug: “ta gueule!” (hou je bek, red.) riep ze. Dat pikte de kerel echter niet. Hij draaide zich om, kwam haar achterna en sloeg haar in het gezicht. Een bewakingscamera op het terras registreerde het hele gebeuren. De beelden gingen de hele wereld rond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorige maand kon de man in kwestie gearresteerd worden. Vandaag werd hij schuldig bevonden aan zware mishandeling en veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Daarnaast moet hij ook 2.000 euro morele schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De rechter oordeelde dat de man zich ook psychologisch moet laten begeleiden, werk moet vinden en dat hij geen contact mag zoeken met Marie Laguerre. Bovendien mag hij zich niet meer in het XIXde arrondissement van Parijs begeven.

Volgens AFP werd de man op 4 augustus opgenomen in een psychiatrische instelling nadat hij was gearresteerd omdat hij stenen naar een auto in de omgeving van de Champs-Élysées had gegooid. Bij zijn arrestatie kraamde hij wartaal uit. Nadat de bewakingsbeelden van het incident met Laguerre meer dan een maand de ronde deden, werd de man uiteindelijk herkend. Op 28 augustus werd hij opgepakt voor die feiten opgepakt.

Marie Laguerre kwam met haar verhaal naar buiten omdat ze wil dat dergelijk gedrag ophoudt. Ze moedigt andere vrouwen aan om hetzelfde te doen.
AFP Marie Laguerre kwam met haar verhaal naar buiten omdat ze wil dat dergelijk gedrag ophoudt. Ze moedigt andere vrouwen aan om hetzelfde te doen.61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Domien Deschutter

  en omstaanders nemen stoel en gaan in discussie met de man, maar niemand die m n klap verkoopt

 • chris delanghe

  in frankrijk pakken ze dat straatcrapuul heel goed aan. kunnen ze hier nog wat van leren... goed dat hij ook nog moet dokken voor zijn smeerlapperij. Die vrouw had hem beter ook nog een paar lappen op zijn smoel verkocht!

 • Jan De Smet

  Die 6 jaar is dat een echte uitspraak of enkel zeggen en nooit doen zoals hier ?

 • Lilli Debloem

  Perfect! hij zou zelfs een jaar mogen krijgen! gangster

 • Guy Soetewey

  Zes maand vakantiekamp met terugwerkende kracht. Hoeft geen seconde te zitten, pff.