Zes jaar cel voor vroegere burgemeester van Rome wegens corruptie

Gianni Alemanno.
AP Gianni Alemanno.
De vroegere burgemeester van Rome en minister Gianni Alemanno is tot zes jaar cel veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan corruptie en illegale partijfinanciering.

De zestigjarige vroegere neofascist Alemanno bestuurde de Italiaanse hoofdstad van 2008 tot 2013 en was van 2001 tot 2006 minister van Landbouw onder de rechtse premier Silvio Berlusconi.

Hij stond terecht voor het aanvaarden van zowat 200.000 euro aan steekpenningen in het kader van de zogenoemde ‘Mafia capitale’ corruptiezaak.

Tegenover het persbureau ANSA zei Alemanno heel zeker in beroep te zullen gaan. "Ik ben onschuldig, ik heb dat altijd gezegd en ik zal dat herhalen voor het hof van beroep".

Naar verwachting zal de politicus nog niet meteen naar de gevangenis moeten omdat Italië celstraffen normaal niet ten uitvoer worden gebracht eer alle beroepsprocedures achter de rug zijn. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.