Ga naar de mobiele website
^ Top

Zes hulpverleners bestraft die selfies namen bij treinramp Egypte

EPA
Zes Egyptische hulpverleners hebben een sanctie gekregen omdat ze selfies namen bij de treinramp die vrijdag het leven koste aan meer dan 40 personen in Alexandrië. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. De twee treinbestuurders en hun assistent werden vandaag opgepakt.

Twee passagierstreinen botsten frontaal op mekaar nabij de noordelijke havenstad. Foto's waarop te zien is hoe de ambulanciers selfies nemen bij het treinwrak zorgden voor een storm van protest op de sociale media. Zo poste iemand een foto van de hulpverleners met hun smartphone in aanslag met de boodschap 'het geweten in coma'.

Daarop besliste de topman van de hulpdiensten van Volksgezondheid dat de zes bij wijze van straf overgeplaatst werden naar de afgelegen Siwa-oase in de Sahara, in het westen van het land. De man hekelde de "ongepaste houding".

Arrestaties

De twee treinbestuurders en twee assistenten zitten sinds vandaag op vraag van de openbaar aanklager in de cel, zo meldt Middle East News Agency. Ze blijven zeker 15 dagen opgesloten. Een passagierstrein reed achteraan in op een stilstaande passagierstrein.

Volgens de staatstelevisie lieten 49 mensen het leven en raakten meer dan honderd anderen gewond.

AFP
AFP
AFP
EPA
AFP
EPA
AFP2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jakke Troost

    Ambulanciers als ramptoerist? Ik geloof wel dat dit maar uitzonderingen zijn. De meesten verdienen nog altijd ons grootste respect.

  • BO4J

    Met selfies streel je je eigen ego en kan je dat overbrengen naar familie en vrienden. Uiteraard ook op de sociale media naar de hele planeet. Wat een wereld!

Meld een bug