Zes gewonden na zuuraanval in Londen

Twitter
Enkele jonge mannen hebben gisteravond in de omgeving van een winkelcentrum in Londen een andere groep jonge mannen aangevallen met een 'giftige stof' nadat er tussen hen ruzie was uitgebroken. Zeker zes mannen raakten gewond, meldde de politie. Ze werden ter plekke verzorgd en drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen geen levensbedreigende verwondingen op. Een vijftienjarige jongeman werd opgepakt.

De Metropolitan Police werd ter plaatse geroepen voor een "zuurincident" in Stratford, Oost-Londen. Ze kregen rond 20.00 uur (lokale tijd) meerdere oproepen binnen over een groep mannen die op meerdere locaties voorbijgangers besproeide met een bijtende stof. Dat werd later tegengesproken. Het bleek te gaan om twee groepen die met mekaar in conflict waren geraakt en mekaar daarop met zuur besproeiden. Dat er sprake was van een ruzie tussen twee groepen, werd eerder op de avond door getuigen al bevestigd.

Politiecommissaris Ade Adelekan zei over deze nieuwe informatie: "Ik wil heel duidelijk zijn over dit incident. Wat aanvankelijk een reeks willekeurige aanvallen op onschuldige voorbijgangers leek, bleek na nader onderzoek een enkel voorval te zijn tussen twee groepen mannen."

De hulpdiensten kwamen binnen de tien minuten na de eerste oproep ter plaatse en een veiligheidszone werd ingesteld. Het incident werd niet behandeld als terreurgerelateerd.

(Lees verder onder de foto)

ap

Een Burger King-medewerker zag een slachtoffer en een vriend van hem, een lokale dakloze man, in de toiletten van de fastfoodketen lopen "om zuur van zijn gezicht te wassen". "Hij had schrammen aan zijn ogen en ze probeerden ze te spoelen met zoveel mogelijk water", vertelde hij aan de BBC.

Opvallend: in 2016 vonden gemiddeld twee zuuraanvallen per dag plaats in het Verenigd Koninkrijk, 2017 wordt het jaar waarin het hoogste aantal zuuraanvallen ooit zal hebben plaatsgevonden. Dat meldt de BBC. De Britse openbare omroep spreekt van een trend waarbij zuur steeds vaker wordt ingezet als wapen door dieven en bendes.

ap
ap9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra R

  Dat gaat nog veel vaker gebeuren als dit gewoon te koop blijft in iedere bouwmarkt en ze in de krant lezen wat ze ermee kunnen doen.

 • sylvain vlerick

  we gaan er echt op vooruit in het o zo fantastische europa ....

 • Misterx

  Ziek!!

 • Erhan Kocaman

  Bende dommeriken!!!!

 • Mustafa Weinbaum

  Zuur is geen wapen dat wordt ingezet door dieven en bendes, zoals hier omschreven. Dit zijn terroristische aanvallen naar de ontspoorde wetgeving van de sectarische verrijking.