Zes gewonden bij aanval aan treinstation in China

Met messen gewapende mannen hebben bij een aanval in een station in het zuiden van China zes mensen verwond. Dat deelde de politie van de stad Kanton (of Guangzhou) mee op Twitter.

Rond 11.30 uur lokale tijd vielen met messen gewapende mannen passagiers aan in het voornaamste station van de stad, aldus het kantoor voor de openbare veiligheid. De ordetroepen kwamen tussenbeide en openden het vuur, waarbij een van de aanvallers werd geraakt. De zes gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Het Chinese Volksdagblad, een orgaan van de Communistische Partij, berichtte dat vier mannen met witte hoofddeksels de waarschuwingen van de politieagenten negeerden, waarop zij het vuur openden. Een van de aanvallers zou zijn overleden, een andere is opgepakt en de twee overigen konden wegvluchten, aldus nog de krant.

De aanval komt minder dan een week na een aanval met een mes en een springtuig voor een station in Urumqi, de hoofdstad van de westelijke regio Xinjiang, waarbij twee aanvallers en een burger om het leven kwamen. Verder vielen ook 79 gewonden. De aanval is volgens de autoriteiten het werk van 'religieuze extremisten' in Xinjiang.