Zes doden in Colombia bij vermoedelijke actie van Farc

Alfonso Cano, leider van de Farc.
UNKNOWN Alfonso Cano, leider van de Farc.

Zes politiemannen en één militair zijn gedood en twee burgers gewond in het zuiden van Colombia bij een actie die wordt toegeschreven aan de guerilla van de Farc. Dat is vandaag gezegd door de Colombiaanse uittredende president Alvaro Uribe. Hij veroordeelde deze "terroristische actie".

Onder vuur
De ordediensten werden onder vuur genomen toen ze bootjes inspecteerden op een rivier die het dorp Solita, op zo'n 700 km van Bogota, doorkruist, aldus de autoriteiten. Twee boeren werden gewond bij het vuurgevecht tussen de aanvallers en de ordediensten, zo werd nog gepreciseerd.

Nieuwe president
Uribe, die op 7 augustus president van Colombia af is, was altijd al voorstander van een harde lijn ten overstaan van de Farc en weigerde met hen een gesprek aan te gaan. De verkozen Colombiaanse vice-president Angelino Garzon daarentegen heeft al verklaard dat de toekomstige regering van Juan Manuel Santos, die op 7 augustus de nieuwe president wordt, bereid zou zijn met de Farc te praten op voorwaarde dat zij het geweld afzweren. (belga/ep)