Zelfs Zweden valt voor extreemrechts: rechts-populistische Jimmie Åkesson op weg naar verkiezingszege

Linkse activisten protesteren tegen de partij van Jimmie Åkesson: "Wat gaan we doen? De racisten stoppen."
Daniel Rosenthal Linkse activisten protesteren tegen de partij van Jimmie Åkesson: "Wat gaan we doen? De racisten stoppen."
Zweden is allang niet meer het politiek correcte voorbeeldland waarvoor velen het hielden. De rechts-populistische Jimmie Åkesson stevent af op een grote verkiezingszege met zijn Zweden Democraten. Hoe is zijn succes te verklaren? 

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jens Vranckx

  links, rechts, t is toch allemaal in de midden te doen hoor. En niemand heeft t bij het rechte eind. Het is politiek.

 • Henri Hendrickx

  Zou graag de definitie kennen van politiek correcte partijen? Die zogezegde gevestigde partijen die er decennia op los gesjoemeld hebben? Men oogst wat men zaait, vroeg of laat!

 • Leon Van der Neffe

  Weeral eens het bewijs dat de meerderheid te dom is om in een democratie te leven. Laat het volk kiezen en het volk kiest verkeerd.

 • jos alweter

  Als je dit niet begrijpt dan ben je pas wereldvreemd

 • Lilly Daems

  Links heeft voor haar eigen ondergang gezorgd. Ze denken dat de burgers als schapen te kunnen behandelen en zelf als wolven willen regeren . De burger is het méér dan BEU . Net als wij . Genoeg met De Wever En andere sussers . Wij willen Vlaanderen voor de Vlaming ! De rest MOET eruit volgens mij !