Zelfs Elon Musk weet niet of buitenaards leven bestaat: “Ik heb nog geen enkel teken gezien"

Elon Musk
AFP Elon Musk
Of buitenaards leven bestaat? Dat weet zelfs Elon Musk niet. “Voor zover we weten zijn wij de enige levende wezens”, zei de oprichter van het Amerikaanse commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX tijdens een bijeenkomst in Texas.

Afgelopen weekend verzamelden pers, werknemers en andere gasten in de private lanceerbasis Boca Chica (Texas) van SpaceX. Op de planning? Een uiteenzetting van de toekomstplannen van Spacex, in het bijzonder de plannen met de rode planeet. Het commerciële ruimtevaartbedrijf wil immers mensen naar mars sturen, een unicum.

Praten over mars zonder buitenaards leven te vermelden? Dat blijkt onmogelijk. Al snel ging het over buitenaardse wezens tijdens de bijeenkomst. “Mensen vragen me vaak wat ik weet over aliens”, aldus Musk. Omdat hij een ruimtevaartbedrijf heeft, zouden velen vermoeden dat Elon Musk weet heeft van buitenaards leven. Hij zou volgens hen op zijn minst weten wat er gaande is op de geheime en streng beveiligde militaire basis Area 51. “Ik ben er inderdaad vrij zeker van dat ik het zou weten als er aliens waren. Maar ik zeg je, ik heb nog geen enkel teken van buitenaards leven gezien.”

Area 51

Ook is hij duidelijk over Area 51. “Waarom zou het leger de aliens verbergen op Area 51?”, vroeg hij zichzelf luidop af. “De snelste manier om het defensiebudget te verhogen, is door te vertellen dat ze aliens gevonden hebben!”

Bekijk ook de presentatie van het ruimteschip dat gebruikt zal worden voor de reis naar mars: 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Steenssens

  Natuurlijk is er leven in het heelal - één miljard keer meer kans op leven dan geen .

 • Leo Peeters -Duym

  @Christine Laevers, roept het dan geen vragen op dat onze zoekmethodes almaar verbeteren en er toch niets gevonden wordt? En je argument ‘en nog steeds worden op onze planeet onbekende dier- en plantensoorten ontdekt’ gaat voorbij aan het feit dat het levensproces van nieuw ontdekte dier- en plantensoorten altijd kadert in de bestaande en niet te omzeilen natuurwetten, wat niet het geval kan zijn als er leven buiten de aarde zou zijn.

 • Gino Denil

  De tijd dat hominiden op aarde rond lopen is op kosmische schaal sedert de big bang te vergelijke met 5 seconden in een dag. Die aliens zitten misschien in een andere 5 seconden. Zou al moeten lukken dat we samenvallen in de tijd. Dan is er nog het probleem dat we enkel kunnen terug kijken in het verleden. Door de afstand kunnen we nooit zien wat er nu heel ver in het heelal gebeurt. Een bewijs van geen leven is dus niet te leveren, van wel onwaarschijnlijk.

 • Marcel Vanalderweireldt

  Denkt die vent nu echt dat hij 'uitverkoren' is om het te zien? Dat hij ècht 'Starman' is ? Misschien kan hij eens de formule van Drake bestuderen!

 • raymond van der craen

  Natuurlijk hebben wij nog geen aliens gezien maar stellen dat wij de enigste levensvormen zijn in het universum is onwaarschijnlijk, mogelijk is er zelfs leven op mars in de vorm van bacterien of eencellige in de marsbodem, wie weet het?