Zelfmoordterrorist onderschept in Caïro, man komt om

EPA
Egyptische veiligheidsfunctionarissen hebben een bomaanslag op een kerk net buiten Caïro verijdeld. Dat heeft de staatstelevisie bekendgemaakt. 

Een zelfmoordterrorist was met een vest vol explosieven op weg naar het gebedshuis in Qalyubiyah. Toen hij op ongeveer 250 meter voor de ingang werd tegengehouden, blies hij zich op. Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheidszorg zei enkel dat ter plaatse een onbekend voorwerp was ontploft, met een dode tot gevolg. Het gaat om de aanslagpleger. Er vielen geen andere slachtoffers.

Islamitische extremisten hebben de afgelopen jaren verscheidene bloedige aanslagen geclaimd op doelen van de christelijke minderheid in Egypte. De laatste was in december op een koptisch-orthodoxe kerk in een voorstad van Caïro. Een terrorist viel tijdens een dienst binnen en schoot elf gelovigen dood. IS eiste de verantwoordelijkheid op.

EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Goed nieuws dat de autoriteiten zulk een terrorist onderschept hebben! Wie weet hoeveel slachtoffers hij zou gemaakt hebben

  • Michel Philippe

    Geloof wat ge wil, maar laat een ander met rust. Leven en laten leven.