Zelfmoordaanslag op betogers in Afghanistan: zeker 68 doden

EPA
Bij een zelfmoordaanslag tegen betogers bij Jalalabad, in het oosten van Afghanistan in de provincie Nangahar, zijn gisteren minstens 68 mensen gedood en 165 anderen gewond geraakt. 

In een eerdere balans was eerst sprake van negentien en later 32 doden. "Een kamikaze bracht zichzelf om 13uur (plaatselijke tijd) tot ontploffing tussen de betogers", aldus Ataullah Khogyani, de woordvoerder van de gouverneur.

De betogers waren bij de grens met Pakistan bijeengekomen en blokkeerden de weg tussen beide landen, om te protesteren tegen de benoeming van een nieuwe politiechef. Een getuige spreekt van een honderdtal demonstranten, toen de bom explodeerde.

Dinsdagochtend waren bij een dubbele aanslag op een meisjesschool in Jalalabad al een dode en vier gewonden gevallen. Een eerste explosie deed zich rond 8.30 uur (plaatselijke tijd) aan de Malika Omairaschool voor. Een tweede explosie volgde, toen leerlingen van een naburige jongensschool toesnelden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.