Zeldzame Chinese kom levert 24 miljoen op

Sotheby's
Een zeer zeldzame kom uit de Qing-dynastie werd bij een veiling in Hongkong afgehamerd op omgerekend meer dan 24 miljoen euro, meldt veilinghuis Sotheby's.

De kom is aan het begin van de achttiende eeuw gemaakt voor de Chinese keizer Kangxi en heeft een diameter van 14,7 centimeter. Hij is gedecoreerd met behulp van Chinese en westerse technieken en werd gemaakt in een keizerlijke werkplaats in de Verboden Stad in Peking door een groep ambachtslieden. Die kregen hulp van Europeaanse Jezuïeten die ze kennis lieten maken met nieuwe technieken en materialen.

De kom werd binnen de vijf minuten verkocht aan een anonieme bieder uit Azië. Die had omgerekend bijna 25 miljoen euro veil voor het stuk servies.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vladimir De Leeuw

    Wij hebben thuis ook zo een kom.

  • FRANK WILLEMS

    Zo maak je zwart geld wit ,bij een veiling verkoop moet de koper niet bekend gemaakt worden en is die echt zoveel waard ??? Als je ze zelf koopt is je geld wit en je hebt je vaas nog.

Video