Zeker zeven doden bij aanslag op stadhuis Mogadishu

REUTERS
Een zware aanslag op het stadhuis van de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft zeker zeven mensenlevens geëist. Onder de doden zijn ook regeringsfunctionarissen, aldus politieofficier Mohamed Hussein. De burgemeester van de stad, Abdirahman Osman, raakte gewond.

Het is nog onduidelijk of de ontploffing veroorzaakt werd door een zelfmoordaanslag. Geen enkele groepering heeft de aanslag al opgeëist, maar alles wijst erop dat terreurorganisatie al-Shabaab hierachter zit.

Enkele uren voor de aanslag had burgemeester Osman nog een ontmoeting met de speciaal gezant van de VN voor Somalië, James Swan. Die was niet meer ter plaatse toen de aanslag plaatsvond.

REUTERS

Het is al de tweede zware aanslag in Mogadishu deze week. Bij een aanslag met een bomauto zijn eergisteren minstens 16 mensen omgekomen en 28 anderen gewond geraakt. De moslimextremisten van al-Shabaab eisten die aanslag op.

Regeringsgebouwen en hotels waren in het verleden al vaker het doelwit van aanslagen van al-Shabaab. De groep controleert grote gebieden in het zuiden en het centrum van het onrustige land.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Philippaerts

    Laat de mensen die daar schrik hebben maar onmiddellijk naar Belgie brengen. Kan daar niemand eens een vliegtuigje inleggen. Met de boot is zo gevaarlijk.