Zeker vijf migranten, onder wie drie kinderen, verdrinken voor kust Turkije

Migranten uit Afghanistan in het Griekse Lesbos na hun oversteek uit Turkije (Archiefbeeld).
AFP Migranten uit Afghanistan in het Griekse Lesbos na hun oversteek uit Turkije (Archiefbeeld).
Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen toen een boot met migranten zonk voor de kust van Turkije. Drie van de doden zijn kinderen, zegt de Turkse kustwacht.

Het vaartuig verging bij de westelijke provincie Izmir. Twee overlevenden zwommen vervolgens naar het vasteland en sloegen alarm. Drie andere mensen zijn met behulp van vissers levend uit zee gehaald, zeggen de autoriteiten. Die zoeken met onder meer een helikopter en boten naar andere drenkelingen.

Het dodental loopt mogelijk nog op. In totaal waren volgens overlevenden vijftien mensen aan boord, veertien Afghanen en een Iraniër.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lutgard Crombez

    En Europa zal weer de schuldige zijn zeker?

  • jos robben

    als ze thuis waren gebleven was dit niet gebeurd

  • diane colman

    Wanneer gaan ze er eens mee uitscheiden om een boottochtje te wagen en gevoelige mensen op te zadelen met een schuldgevoel..... Zij zijn schuldig om, als ze al die kindjes maken, ze mee te nemen op avontuur.